Het regent prijzen

NEEM CONTACT MET ONS OP
zes samenwerkende boeren van het Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers

Achterhoekse Wijnen krijgen internationale erkenning

Het regent prijzen voor de wijnen van de Verenigde Achterhoekse wijnbouwers bij de Internationale Wijnkeuringen in Wenen 2020. Van de 11.232 inzendingen van 1510 wijnproducenten uit 41 landen wonnen wij twee keer goud, vijf keer zilver en twee keer een keurzegel”. Zo laat een trotse Rob Roth van Wijnhoeve en minicamping Elanova in Vorden zondagochtend de 20ste september weten. Die ochtend kwam hij met de andere wijnbouwers van het coöperatief bijeen om deze resultaten te vieren. Dit zijn Henk Takken van Wijngoed Kranenburg in Kranenburg, Hans ter Haar van Wijngoed De Hennepe in Aalten, Jan Zieverink van Wijnhoeve Kunneman in Geesteren, Sylvia Sonderen van Wijngaard & Vakantiewoning Schepershof in Groenlo en Anita Geerders-Hermsen van Wijnboerderij de Fiere Wijnakker in het buitengebied van Zutphen/Vierakker.

Samen sterk

In de Achterhoek zijn veertien wijnbouwers, waarvan de bovengenoemde zes in 2004 samen zijn gegaan in de Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers. Zij maken veertien verschillende wijnen. Het regent prijzen voor deze wijnen. Maar liefst 9 van deze wijnen ontvingen een medaille.

“We hebben negen wijnen ingezonden en zij hebben allemaal een mooi resultaat geboekt. Dan tel je nu toch mee in de wereld van de wijnen”, vertelt Rob. Dit jaar is eveneens een succesvol jaar. “De corona heeft ons eigenlijk geholpen. De mensen konden niet naar wijnproeverijen in Frankrijk. De reviews van de gasten van onze camping Elanova zijn lovend, zij zijn onze ambassadeurs voor onze wijnen. En in plaats van een doos Franse wijn, gaan ze nu met dozen Nederlandse wijn naar huis. Ik vind dat een mooie ontwikkeling. We hebben hier prima wijn.” Om eraan toe te voegen dat ‘Koop Lokaal’ ook met wijn kan.

De prijzen

De prijzen worden eind september en begin oktober in Wenen uitgereikt.

Goud:
Regent op Holt 2018: een houtgelagerde rode wijn van het Regent ras en Naogeniet’n 2018: een dessertwijn van een mooie oogst Souvignier Gris.

Zilver:
Marechal Foch op Holt 2018, Johanniter 2018, Regent 2018, Souvignier Gris 2018, Moj’s Kieken wit 2018.

Keurzegel:
Pinotin 2018 en Weerkommn rosé 2018.

 

Pin It on Pinterest

Share This